Must have's babyudstyr som førstegangsforældre!

Hvordan er det egentlig at være på barsel?

For mig var det ikke “bare lige”, at gå hjemme med et barn. Jeg troede det var ret nemt, men det viste sig, at det var noget jeg skulle lære.  En del andre nybagte mødre jeg snakkede med, havde det på samme måde. Jeg husker tydeligt den forventning og glæde man havde ved tanken om barsel! At gå hjemme og hygge med sin baby. Lege og pludre, synge og grine sammen. Og selvom man selvfølgelig også kommer til at gøre de ting, så var det altså ikke det der fyldte mest. for mig var det, der fyldte mest i starten en masse bekymringer og frustrationer. Hvis I har læst lidt med på bloggen, så ved I også at Nohr døjede lidt med maven i starten. Dette gav anledning til en masse gråd – både fra hans side, men også fra min. Jeg kunne simpelthen ikke rumme at han græd over noget jeg kun kunne gætte mig til var årsagen. Jeg kunne ofte intet gøre, end at gå med ham i armene og vugge ham til han faldt til ro. De dage var der en del af de første måneder. I sær om aftenen var han tit rigtig ked af det. Her kunne Kenneth ikke engang tage over, for det var kun mig der kunne trøste ham i starten. I kan læse mere om hvorfor her.

Når man ser en mor gå med sin barnevogn i byen, tror jeg vi er mange der tænker; “Åh hvor ser det altså bare hyggeligt ud!” – Det bliver hyggeligt med tiden vil jeg sige. For man skal også lige lære, at time amning med det ærinde man har i byen. Det duer f.eks. ikke hvis du går rundt udenfor og skal gå 10-15 minutter før du kan komme ind et sted hvor man må amme, hvis dit barn viser tegn til det er sultent fra det ene sekund til det andet. Jeg lover dig for, 15 minutter er lang tid at gå, med en baby der græder!

Nu hvor Nohr bliver ældre og kan ligge og lege lidt mere selv, er det nemmere at være derhjemme. Man kan hurtigt lige smække en vask over, mens han ligger i stuen og leger. Det er også nemmere at huske selv at spise, når Nohr får rigtig mad. Så laver jeg lidt til mig selv samtidig. Før det, blev det noget jeg tit udsatte til han sov. Det er også nemmere at være uden for hjemmet end det var tidligere synes jeg. Måske er det fordi man bare lærer og får mere erfaring, jo mere man prøver det. For selvom det godt kan være lidt en udfordring at være ude, så er det stadig noget man skal huske at få gjort! Man kan nemt blive fanget derhjemme, og selvom hjemmet er trygt og godt for baby, så er det jo altså også vigtigt med andre indtryk. Man kan også blive lidt kulleret, af bare at gå hjemme hver dag. Det tror jeg også Kenneth kan skrive under på, at jeg nogle gange er! Jeg har vist aldrig oplevet at have ammehjerne – jeg har da brugt det som undskyldning, bevares! Men det har ved nærmere eftertanke nok mest været hjemmekuller!

Jeg har det sidste stykke tid haft stor fokus på at få skabt en rutine, men lige som jeg finder noget der fungere, så ændres Nohrs døgnrytme, eller også vil han ikke spise osv. Så nu har jeg indset, at rytme, rutine og vaner må komme når jeg er færdig på barsel, og hverdagen indfinder sig. Så tager vi en dag ad gangen indtil da.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Must have's babyudstyr som førstegangsforældre!